Tekakor
50g jäst
5dl fingervarm mjölk
1 äggula
3msk honung
1tsk salt
13-14dl vetemjöl special
200g rumsvarmt smör
Gör så här:
Lös upp jästen i den fingervarmamjölken och tillsätt sedan äggula, honung, salt, 13dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i fem minuter och låt jäsa i 45minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela upp 20 lika stora delar och forma dessa till bullar och låt jäsa i fem minuter. Kavla ut till runda kakor, placera ut tekakorna på bakplåtsklädd plåt och nagga kakorna med gaffel. Låt jäsa ytterligare 30-40minuter. Spraya in vatten i ugnen och grädda bullarna i 250ºC, cirka åtta minuter.
Receptet hittade jag här.
♥ Alla kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren
fina tekakor :)
Postat av: Biz
Mums, ska försöka :)
Postat av: Sabina
Jätte fin blogg, verkligen!
Blir sugen på att baka allt men främst att äta allt!
Postat av: Maja
Hej jag heter Maja och har precis startat en mat och kakblogg, jag ville bara tipsa om min blogg och hoppas ni kan finna något av intresse. Än så länge är det få recept men kommer mer för varje dag som går. Mvh Maja
Postat av: ♥ Tårtspecialisten
Men Emelie, gud så gott! Tekakor smakar bäst till frukost och till en varm kopp te. Och ost som pålägg, förstås :-)
Gott! KRAM!
Postat av: Tårtspecialisten
Emelie!
Måste bara tipsa dig om tävlingen jag har i min blogg just nu. Du såg kakformen S-XL som jag fått? Jag ska lotta ut en och du kan ju vara med och tävla om du vill :)
http://tartspecialisten.blogspot.com/2010/01/tavling-chans-att-vinna-en-s-xl-bakform.html
Kramar...