Cornflakesgodis


♥Detta behöver du
200g ljus choklad
2msk matolja
1dl socker
1dl kokosflingor
4dl cornflakes

♥Gör så här
Smält chokladen, antingen i vattenbad över sprisen eller i micron.
Lägg i matolja, socker och kokosflingor och rör om, blanda till sist i cornflakesen och rör om tills det är choklad över all cornflakes. Klicka ut på bakplåtspapper eller knäckformar och låt stå i kylskåp tills de stelnat.

Förlovningsdag


En minitårta jag och min sambo ätit på ikväll, vi firar att vi har varit förlovade i tre år!
Tårtan är fylld med vaniljkräm och tobleronefluff. Spacklad med smörkräm och täckt med MMF. Dekorerad i sp. ♥

Gammelmormors tårta


En födelsetårta till min gammelmormor.
Fylld med blåbär+vaniljkräm och hallon+vaniljkräm.
Spacklad med smörkräm och täckt samt dekorerad i sugarpaste.

Detta är sp:n som jag gjorde på det nya receptet och efter att ha arbetat in mer florsocker så tyckte jag att den var bra! Den gick att kavla och dekorera med utan att det smulades sönder eller var för kladdig. Den luktar tyvärr inte så gott men som tur är så smakade den bättre än vad den luktade!

Sugarpaste

Detta är ett annat recept på sugarpaste som jag gjort idag. Det bästa med detta receptet är att alla ingredienser man använder håller länge, så man kan alltid ha ett lager med alla ingredienser hemma, dock innehåller detta recept gelatin så vegeterianer ska inte äta denna typ av sugarpaste.

♥Detta behöver du
1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker

Gör så här
Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
När gelatinet har löst sig helt i vattnet, lägg i oljan och sirapen.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
Blanda sedan för hand eller med en hushållsmaskin, ej elvisp.
När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men hellre för lite florsocker än för mycket.
Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas.
Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.

Daim


♥Detta behöver du
2msk smör
2msk vetemjöl
2tsk kakao
2msk ljus sirap
4msk socker
40g-50g skållad och hackad mandel
100g ljus choklad

Gör så här
Blanda ihop allting förutom chokladen i en kastrull och låt detta
koka på låg värme tills smeten blir tjock.
Bred ut smeten på bakplåtspapper och låt svalna.
Smält chokladen under tiden och bred ut detta över knäcken.
När allt sedan stelnat lite så skär du upp lagom stora bitar och
låt därefter daimen stå i kylskåp tills de ska serveras.

Chocolate Chip Cookie

 

Ingredienser:
225g rumstempererat margarin
2dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl farinsocker
7dl vetemjöl
1/2 msk salt
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
400g choklad

Gör så här:
Vispa det mjuka margarinet med strösockret till en jämn smet.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Häll i resten av ingredienserna och vispa på låg hastighet.
Grovhacka chokladen och blanda ner detta i degen med träslev.
Grädda i 175°c i ca 15-20 min på ungsplåt med bakplåtspapper.
Låt svalna på galler.
Mycket goda!

Tips!
Jag använde en glasskopa till att lägga upp degen på ungsplåten, då blir de runda och fina! Jag gjorde även 200g choklad riktigt grovhackad och 200g hackad i små bitar.

Tävling avslutad


Grattis Sanne, som vann tävlingen! :)
Ni som inte vann, ni får hålla utkik för någon gång så
kommer det nog upp en tävling igen. ;)

Ha en bra kväll!

Tidsfördriv


Ni kanske har sett att det har kommit upp ett litet spel i menyn?
Spelet heter Simon says och går ut på att man ska komma ihåg vilka färger som lös och sedan klicka likadant som den visade. Jag har hittills klarat 14 gånger, hur många gånger klarar ni?

Tävling avslutad!


Ett stort grattis till Amanda och FridaChristina som vann tävlingen med böcker från Nicotext!
Ni som tyvärr inte vann får gärna hoppas på tur i min andra tävling!

Tårtor


Har bakat lite idag! :)
Till vänster så ser ni en minitårta/bakelse som jag och min sambo ska smaska på när vi firar förlovningsdag! Just nu är den i frysen och väntar, den ska bli dekorerad en dag när jag hinner.
Till höger ser ni en hjärttårta som är lite större. Den har små blommor på sig som blev över från lillasysters tårta. Den tårtan ska också vänta i frysen tills vi får besök, då blir nog den uppäten! ;) Alltid bra att ha något gott att ta fram ur frysen när man får besök.

Båda tårtorna är fyllda med tobleronefluff och vaniljkräm. Spacklad i smörkräm och täckt med MMF. Blommorna är gjorda av sugarpaste.

Marshmallow Fondanten är den jag gjorde själv och var ganska jobbig att arbeta med. Den smulade lätt men var inte lika klibbig som min hemgjorda sp var. Använde jag kanske för mycker florsocker till min MMF? Den gick i alla fall att täcka tårtan med!

Tävling!

Ny tävling uppe hos Emelie, var med och tävla du också om ett smycke!
Tävlingen avslutas den 17:e september.

 


 

Tänk att tävlingen för att fira tusen besökare, inte ens har avslutats innan det blev 2.000 besökare!
Tänkte att jag skulle ha tävling varje tusende men om det ska gå så här snabbt så kommer det nog inte att gå riktigt! :) Hihi, fast jag startar en tävling nu ändå, för att fira att min blogg redan haft 2.000 besökare!

Det enda ni behöver göra är att tipsa om tävlingen i din blogg och sedan länka ditt inlägg om tävlingen i detta inlägg!

Priset är ett halsband jag själv gjort, som består av en cupcake! Berlocket sitter i en hake så du kan flytta över det till armband, väska, nyckelring osv. Kedja ingår och är ca. 60cm långt.
Du får bestämma själv hur berlocket ska se ut! Detta går vi igenom om du vinner.
Det finns 10 färger att välja bland och pärlor i två olika färger! :)



Denna tävling är nu avslutad!


Annorlunda cupcakes

Igår så började jag baka lite annorlunda cupcakes än vad jag brukar och idag så blev de helt klara!
Jag har alltså suttit och gjort små godsaker som jag ska ha runt halsen och jag tycker de blev så söta!
Tack mamma och syster för en mycket trevlig kväll på Väla igår! :)


Topsy turvy cake

Jag vill så gärna testa på att göra en topsy turvy cake!
Någon som vill hjälpa mig att äta upp den om jag gör en?? :D
Någon som har testat att gör en sådan tårta?
Jag längtar tills jag kan testa att göra en!

Jag gjorde förresten min första MMF (marshmallowfondant) igår!
MMF är liknade sp, man kan täcka tårtan med det och dekorera.
Innehåller marshmallows, florsocker, vatten och lite cocosfett/matolja!
Hoppas den är god att ha på tårtan, får göra en liten bakelse någon dag och testa! :)
Eller... Göra en massa MMF och samtidigt testa topsy turvy cake samtidigt!
Ha en trevlig kväll!

Funderar på att byta header

Header nummer ett:


Header nummer två:


Vilken tycker ni är finast? Jag har så svårt att bestämma mig, jag kanske inte ska byta header alls? Ni får gärna komma med förslag på hur den ska se ut! :)

Inte bara jag som bakar

Det är inte bara jag som bakar i detta huset, just nu så håller min sambo på att baka kladdkaka samtidigt som vår son sitter i sin barnstol och slänger alla köksredskap på golvet! :D

Littlest Pet Shop (ska det föreställa iaf)


Detta är då min lillasysters tårta som vi ska smaska på imorgon!
Ja, jag vet att ögonen ser lustiga ut men de var mycket värre innan.
Jag hade målat dit söta ögon med svart som markering och blå ögonfärg men sen hade den svarta färgen smetats ut eller förstorats på något sätt så det var bara stora svarta fläckar. Så då fick jag lösa det genom att göra dessa ögon som de har nu istället.

Tårtan är fylld med dumlefluff och vaniljkräm. Spacklad i smörkräm och täckt i sp. Dekorerad i sp och blå pyntgelé. I tårtan så finns det sugrör och grillpinnar som är nertryckta i den nedre tårtan för att hålla uppe den övre tårtan, det är en liten bricka mellan nedre och övre. Just detta är då inte ätbart men allt annat går såklart att äta! :)

Bröllopstårta

Här här bröllopstårtan jag gjorde färdigt igår!
Vita rosen, pärlorna och texten ska glittra lite men syns inte riktigt på bilden.
Den är fylld med daimfluff och vaniljkräm.
Spacklad i smörkräm och täckt samt dekorerad i sugarpaste.

Lycka till i framtiden Erica och Marcus! :)

Havreflarn

Min sambos favoritkakor har jag bakat idag! Han är inte hemma så det får bli som en liten överraskning när han kommer hem ;)

bloglovin

Blogglistan Mat
RSS 2.0