Emmas födelsedagstårta!

Min brors flickvän fyller år bara tre dagar efter honom så hon fick också en tårta!
Den är fylld med jordgubbssylt och vaniljkräm. Spacklad med smörkräm och täckt samt dekorerad i sp.


Sista tävlingsdagen!

Idag så är det sista tävlingsdagen när det gäller de fina rosbladsutstickarna!
Inatt så avslutas tävlingen och sen utser vi vinnare någon gång nästa vecka då jag och Anna gemensamt ska utse vinnare!
Så glöm inte bort, det är sista chansen idag!!


Dennis födelsedagstårta!

Min bror är lite av en datanörd så det fick bli en datamus!! ^^
Den är fylld med hallonmousse, ahlgrensbilar-fluff och vaniljkräm.
Spacklad med smörkräm, täckt samt dekorerad i sp (sugarpaste).
Min granne/kompis/mina syskons kompis var här idag med sin systemkamera och hjälpte mig att ta bilder!
Den bilden här nedan har han tagit :) Tack Daniel!


Kladdkaka



Detta behöver du
100g margarin
2 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
5msk kakao
1tsk vaniljsocker
1krm salt

Gör så här
Smält margarinet och låt svalna.
Vispa försiktigt ägg och socker pösigt.
Häll sedan i margarinet och rör om väl.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål och rör ner i äggblandningen.
Häll i en smord och bröad form.
Gräddas i nedre delen av ugnen i 175ºC i ca. 15 minuter.
Låt kladdkakan svalna lite i formen innan den tas upp.
Pudra över lite florsocker och servera! Även gott med vispad grädde.

Grattis Dennis!

Idag fyller min bror år! För nitton år sedan så föddes min lillebror :-D
Så igår och idag har jag fixat med tårtbotten, fluff och sugarpaste till tårtan han ska få men hur den kommer att se ut får ni reda på imorgon för då ska han ha kalas. Han vet själv inte hur den kommer att se ut, hoppas han kommer tycka om den :-)

Igår bakade jag även kladdkaka för min mamma kom hit och hälsade på, så recept på kladdkaka kommer snart in i bloggen också!

Ha en trevlig dag!

Paketet har kommit!

1. Kavelmatta, Graceful Vines
2. Kavel, 50 cm
3. Shaker
4. Koppling, standard
5. Deluxe Tip Set, 29 delar
6. Spritspåse, 35 cm
7. Textured Lace, nr 1

Allt från kakburken!


Läskiga fingrar till halloween!




Detta behöver du
Hudfärgad sp eller marsipan
Finger
Röd karamellfärg

Gör så här
Tryck ut sp/mp och lägg en finger i och tryck sedan massan runt chokladkexet så att det inte syns. Vänd på den, forma som ett finger och gör tre streck på två olika ställen på fingret. Ta en bit av massan till nagel, färga gärna som nagellack.
Doppa sedan fingret i röd karamellfärg, färdigt!
Jag penslade på röd pastafärg istället för det gav mer färg.
Sedan torrborstade jag med svart pulverfärg för att fingret skulle se smutsigt ut.

Ps. jag har alla mina fingrar kvar. ;)

Fler cake pops till halloween


Ännu fler mumsiga cake pops!
Ett litet tips! När ni bakar dessa men tycker att degen är för mjuk att äta, hacka ballerinakex och ha små bitar inuti degen, då blir de krispiga och goda! :)

Cake pops

Detta behöver du
Ett paket ballerinakex
100g färskost
ca.200g vit choklad
Grillpinnar
Svart pastafärg

Gör så här
Smula sönder ballerinakexen, gärna i matberedare.
Blanda smulorna tillsammans med färskosten tills det blir en smidig smet.
Forma som små spöken och ställ i kylen en stund.
Smält den vita chokladen, sätt de små spökena på grillpinnarna och doppa i den vita chokladen.
För att ha någonstans att ställa spökena så häll upp socker i ett stort glas och sätt ner grillpinnarna med spökena där i. Låt stå i kylen igen för att den vita chokladen ska stelna. Sedan målar du ögon med den svarta pastafärgen eller med annan färg. Man kan säkert måla ögon och mun med smält ljus choklad! :)

Hur man gör ribbon roses och blad!



Åhh.. Kvaliten blev ju jättedålig. Har ingen aning om varför, det var inte så dålig kvalite innan. Ska se om det går att fixa men jag hoppas ni ser vad jag gör i videon och att den hjälper! Låtvalet är inte musikstilen jag lyssnar på, låten är bara tillräckligt gammal för att vara helt laglig att använda! ;) Jag snabbspolar även allt för att det inte ska bli långtråkig. Nu är ju jag även vänsterhänt, så antagligen får ni högerhänta tyvärr tänkta tvärtom.
Vill ni se hur man gör vanliga, enkla rosor så har jag en beskrivning här!
Låten: More than you know - Billie Holiday



Sugarpaste, steg-för-steg

Så här gör jag min sugarpaste! Hela receptet har ni här!
Förlåt för att det blev lite lustig ordning på texten och svårt att läsa men jag hoppas att det hjälper er lite iaf!

Sugarpaste är en kritvit massa som även kallas sockerpasta.
Man använder sp (sugarpaste) istället för marsipan.
Innehåller ingen mandel vilket är en stor fördel till alla som är allergiska. Hemmagjord sp innehåller mest florsocker, alltså ingen vanlig strösocker. Massan är smidig att arbeta med och man kan även göra fina figurer till tårtan. Den är väldigt söt i smaken fast om man vill ha marsipansmak men smidigheten från sp så går det utmärkt att blanda dessa.



Monstergodis till halloween!


Tävla om valfritt halsband eller parfymolja!


För att ha chans att vinna ett valfritt halsband eller parfymolja från ArtMissy så ska du:
Gå in på hennes hemsida, välja ut en produkt som är din favorit och sedan tipsa om den produkten i din blogg!
I ditt inlägg i din blogg ska även länk till tävlingen finnas och till ArtMissy.
Sedan så skickar du en kommentar i detta inlägg där du länkar till din blogg.
Du får gärna, om du vill, låna bilden här över och lägga in den i ditt inlägg.

Tex. "Hej! Jag är med och tävlar om ett valfritt halsband eller parfymolja. Min favoritprodukt från ArtMissy är Frosted Pink Cupcake-doften för den verkar dofta helt underbart! Vilken är din favorit? Besök Emelie och tävla du också!"

Tävlingen pågår till den 7:e november.


Har du ingen blogg så kan du tipsa fem av dina vänner på samma sätt fast genom mejl, glöm bara inte att skicka en kopia av mejlet till mig. [email protected]

Nu har jag beställt!

Det känns som det snart är julafton när man spänt väntar på att sitt paket ska komma med en massa saker och då kanske jag ska tillägga att jag fyller år på julafton, tänk er vad stort det är då! Ja, jag har ju betalat min "present", men ändå! ;)
(Fast jag betalade inte allt då min snälla mamma också ville köpa därifrån och hon betalade lite av mitt med! :D) Tack mamma!

Beställde bland annat den kavelmattan de flesta tyckte jag skulle köpa,
Graceful Vines! Vad jag mer köpte får ni veta när paketet kommer. ;)

God natt!

Ostbollar med dipp

Detta behöver du
50g margarin
2dl vatten
2dl vetemjöl
3ägg
1tsk salt
4dl riven ost

Gör så här
Smält margarinet i kastrull och häll i vattnet och låt koka upp.
Ta väck kastrullen från spisen och blanda i vetemjöl. Rör tills degen släpper kanterna, låt svalna (passa på att riva ost och göra dippen.)
När degen har svalnat något så rör ner ett ägg i taget.
Rör i salt och ost. Spritsa ut små bollar eller små pinnar på bakplåt med bakplåtspapper.
Gräddas i 200ºC i ca 15min. Låt svalna på galler med hushållspapper.
Gott med chilikrydda på!

Recept på ostbollarna hittade jag här, fast jag använder ingen Jalapeno.



Vitlöksdipp!

Detta behöver du
2dl créme fraiche
2äggulor
2msk matolja
2 vitlöksklyftor
Peppar
Salt

Gör så här
Blanda créme fraiche med äggulorna och matoljan.
Pressa i vitlöken och tillsätt lite salt och peppar efter smak.
Låt stå i kylen till den ska användas.

Kavelmatta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Bilderna är tagna från kakburken.se

 


Tigerkaka

Detta behöver du
150g margarin
4dl socker
3ägg
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
1dl grädde
1dl mjölk
2msk kakao

Gör så här
Smält margarinet och låt svalna. Vispa margarin och socker tills det blir en ljus smet, tillsätt ett ägg i taget och blanda noga mellan varje. Blanda vatemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner detta omväxlande med mjölken och grädden i äggsmeten. Ta undan 1/3 av smeten i en skål och blanda i kakaon.
Smörj en avlång form eller kransform och häll i hälften av den ljusa smeten, häll sedan i all mörk smet och häll sedan i resten av den ljusa smeten. Dra försiktigt med en gaffel i smeten för att smetarna ska blanda sig.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca. 175ºC i ca 45min. Kolla med provsticka. När stickan är torr, så är kakan färdig.

Maränger



Gjorde maränger för några dagar sedan, så här blev dom :)

Era önskningar

Många ger mig tips på vad de vill att jag ska baka, tyvärr så har alla kommenterat på olika ställen och det är svårt för mig att komma ihåg alla önskningar.
Därför tänkte jag skriva detta inlägg för er där ni, genom att kommentera, skriver vad ni vill att jag ska baka eller vad ni vill se mer av!
Så detta inlägg ska helst bara innehålla era önskningar!
Vill ni kommentera annat så får ni jättegärna göra det i ett annat inlägg.
Så önska på!! :D

Så glad!

Jag är så glad över att det är så otroligt många som älskar min blogg!
Startade denna i juli! Igår på dagen hade jag ungefär 34st följare via bloglovin, nu har jag 134! Detta är verkligen stort för mig! Så många som är inloggade just nu i min blogg, så många brukar det vara inne i min blogg på en hel dag. Jag har snart haft 3.000 besökare idag i bloggen!! :D Min blogg är högst upp av populära bloggar just nu i Sveriges bloglovin! :) Nu ska jag ta och natta sonen, ha det så bra!

Dumlekakor med Noblesse



Detta behöver du
200g margarin
1½ dl socker
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Fyllning
Dumle
Noblesse

Gör så här
Blanda samman margarin, socker, vetemjöl och bakpulver till en smidig smet, antingen med slev, matberedare eller med händerna. Låt degen vara i kylen ett stund innan du rullar den till kulor och lägger i aluminiumfolieformarna som står på en plåt.
Tänk på att de växer en del i ugnen sen, så ta inte för mycket deg i formarna.
Tryck ner dumlen i varje form och grädda mitt i ugnen, 175°C i cirka 15min.
Lägg på en Noblesse på varje kaka efter att du tagit ut dom ur ugnen.
Låt svalna på galler.

Svar på några frågor

Vart köper du alla tillbehör och redskap?
Sugarpaste gör jag själv. Redskapen har jag köpt det mesta från kakburken.
Finns även fler webbutiker, Anna H, Tart decor, dessa har även kurser man kan gå om man vill.

Hur kommer det sig att du är så duktig på att baka, och få allt se så gott ut?
Jag har faktiskt ingen aning ^^

Hur gammal är du?
Jag fyller 21år i december.

Jobbar du som konditor eller är det fritidsintresse?
Jag har detta som en hobby, det är väldigt roligt faktiskt!
Jag har sökt jobb på ett konditori här i närheten, hoppas jag får det :)

Vad innehåller dina fluff du gör?
Fluff kan man göra på nästan vad som helst!
Man använder 3dl och smälter samman i kastrull med tex, dumle, skumbananer, daim, polly, ahlgrens bilar m.m. Det får inte börja koka! Sedan låter man detta stå i kylskåpet till det är riktigt kallt, gärna över natten. Sedan vispar man detta och så har man gjort en härlig fluff! Kokar det eller inte hunnit kallna ordentligt så finns det risk för att fluffen skär sig.
Till skumbananer kan man ha ca 80-100g till 3dl grädde.
Till choklad ska man ha ca 180g till 3dl grädde.
Innehåller det man ska göra till fluff, gelatin, så tar man mindre godis.
Man får testa sig fram :)

Var har du lärt dig detta?
Jag har inte gått någon kurs eller någon utbildning, utan hittar inspiration i olika tårtbloggar och kollar klipp på YouTube som visar hur man gör. Testar mig fram och hoppas på det bästa ^^

Är du duktig på att göra bröllopstårtor?
Jag har bara gjort en bröllopstårta än så länge men nästa år så har jag fått äran att göra en trevånings bröllopstårta och det ska bli jättekul!

Kan du göra Hello Kitty tårta?
Jag har aldrig gjort en men det hade varit kul!

Vet du möjligen vart man kan hitta laktosfri choklad?
Här hittade jag laktosfri mjölkchoklad 50g för 14:-

Ska vi följa varandra genom bloglovin?
Jag vet inte, det beror på om jag tycker din blogg är intressant.
Jag vill bara att de som verkligen vill följa mig, ska följa mig, vill alltså inte följa någon bara för att den ska följa mig.

När du skriver ljus choklad, menar du helt vanlig blockchoklad då?
Ljus choklad är vanlig mjölkchoklad, vit choklad skriver jag när det är vit choklad och använder jag blockchoklad så kommer jag skriva det. :)

När du gör dina dekorationer på dina muffins mm vad anänder du då?

Jag använder sugarpaste! Finns att köpa eller göra egen.
Sugarpaste är kritvit och används istället för marsipan. Sp innehåller ingen mandel vilket är en fördel för allergiker.
Receptet på den jag använder finns här! :)

Vilket program redigera du dina bilder i?
Jag använder Adobe Photoshop

Gjorde min första täckta tårta då vår son skulle döpas, den 30/11 -08. Min första täckte cupcake gjorde jag den 10:e juli detta året. Allting är ätbart, är det något som inte går att äta så står det.


Jag tror bestämt att vi har slagit besöksrekord idag!! ^^
Tack för alla söta kommentarer!
Läser alla och jag tror jag fick med alla frågor ni hade! :)


Hello Kitty!


Den 17:e fyller Anchisa (foki) år, en söt bloggare som jag tycker förtjänar en söt cupcake! Eftersom hon älskar Hello Kitty, och jag länge har viljat göra en, så fick det bli en Hello Kitty som håller i ett födelsedagsljus :)
Det är en chokladmuffins fylld med fluffy white frosting, täckt och dekorerad i sugarpaste.
Grattis i förskott, Foki!



Idag är det förresten äggets dag så jag har gjort glass med krossad daim och maränger! :) Nu ska jag och min sambo äta Pannacotta, fast vi har fuskat lite och gjort Ekströms Pannacotta, den är god tycker jag.
Ha en bra kväll!

Hur jag gör mina Chocolate Chip Cookie


Hej alla söta läsare!

Ska snart gå och lägga mig, är väldigt trött! Vet att några har frågat hur jag menade med glasskopa angående mina Chocolate Chip Cookie så imorgon, när jag är lite piggare, kommer jag att visa er hur jag gör :)

Jag har märkt att de flesta som hittar till min blogg kommer antingen från bloggtrafik eller så har de sökt på tårtor eller liknande via google. Hur hittade du till min blogg? :)
Jag tycker det är så roligt att jag har runt 70 besökare varje dag!
Bloggen startades i juli och jag har redan 38 stycken som följer den via bloglovin! :)
Ville bara berätta att jag är så glad för att ni vill läsa och följa min blogg! Tack!
Säger även tack till alla underbara kommentarer jag får!!
Blir alltid så glad varje gång jag får en kommentar, och alla är så snälla!

Glöm förresten inte bort tävlingen, ni har chansen att vinna rosbladsutstickare!

God natt! // Emelie

Ps. Är det någon som vet hur man får fram senaste kommentarerna i menyn när man har blogg.se? Skulle ni vilja att jag hade det, om det är möjligt? Med ert namn som länk till er blogg och kommentaren som länk till inlägget skulle jag så gärna vilja ha i så fall! :)

Cupcake Bites


Små muffins jag och min lillebror gjorde igår :)
Botten är gjord av ljus choklad i knäckform, smeten inuti är kaksmulor från ett paket ballerina blandat med 100g färskost.
Det översta är vit choklad som vi färgat rosa.



Smula ett paket ballerinakex, gärna i matberedare. Blanda i 100g färskost tills det blir en smidig smet.
Rullar till små bollar och ställ i i kylen.
Smält ca 200g ljus choklad och häll i små knäckeformar eller små bakformar. Tryck försiktigt i bollarna och ställ in i kylen. När det stelnat så tar du vit choklad, ca 200g, och smälter det och eventuellt färgar i valfri färg.
Doppa översta delen i den vita chokladen och låt sedan stelna i kylen innan då äter upp dom ;)

Statistik


Vet inte om ni ser siffrorna men i menyn står det 28 medans i statistiken på blogg.se står det 32. Jag har alltså fler besökare än vad jag egentligen tror! Varför har det blivit så här dumt? :( Det var likadant igår, och det var en ganska stor skillnad! Besöksrekord blev det den 5:e förresten, om man utfgår från blogg.se.. Tråkigt att man inte får se de riktiga siffrorna, kan man se hur många besökare man haft sammanlagt, via blogg.se?
Ha en bra dag!

Rosa bandet!


Chokladmuffin med fluffy white frosting, täckt och dekorerad i sugarpaste.

SMS:a BESEGRA 1704 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen.
Om du skriver in ditt namn efter 1704 så kommer det att synas på gåvan.
Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: BESEGRA 1704 Johan Ek


Ge din gåva nu!

Vill du istället skänka via internet så går det också, klicka dig vidare här!

Under oktober färgas hela Sverige rosa!
Förra året samlade Rosa Bandet in 46 miljoner kronor, i år är målet 50 miljoner.
Tillsammans kan vi besegra cancer!

Pengarna som samlas in under Rosa Bandet-kampanjen används för att bekämpa bröstcancer genom informations- och kunskapsspridning, bland annat om vikten av tidig upptäckt, finansiering av bröstcancerforskning samt grundforskning som är nödvändig för alla cancerformer.



Tack!

Tävla om rosbladutstickare!

Jag är med och tävlar om rosbladsutstickare från Anna H.
Gå in på Emelies blogg för att vara med och tävla du också!



För att ha chans att vinna detta pris så ska du gå in på Annas hemsida och svara på följande fråga:
Hur många smaker på essencer erbjuder Anna i sin webbutik?
Skriv svaret på frågan i en kommentar, motivera varför just du ska vinna och tipsa om tävlingen i din blogg!
Glöm inte att länka till din blogg i samma kommentar som svaret och motiveringen är i.
Tävlingen pågår hela oktober!

Ni får gärna även skriva vilken produkt i Annas butik som är er favorit! :)

Om du inte har någon blogg så kan du vara med och tävla ändå!
Antingen så tipsar du om tävlingen via facebook eller mejla fem vänner om tävlingen (och ett mejl till mig) eller tipsa via din bilddagbok! Tänk bara på att länk till tävlingen och till Annas hemsida ska fungera.
Min mejl (om du ska tipsa via mejl) är [email protected]. Tipsar du via facebook eller bdb så skicka länk så jag kan se att du tipsat :)

Kanelbullar

 

Idag är det kanelbullens dag och det måste ju firas! ;)

Detta behöver du
25g jäst
50g margarin
3dl mjölk
0.5dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning
50g margarin
Malen kanel
Socker

Gör så här
Smula jästen i en bunke och smält matfettet i en kastrull eller i micro.
Tillsätt mjölken och värm fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Smält margarinet till fyllningen.
Knåda degen smidig på arbetsbänk med vetemjöl och kavla sedan ut degen till en platta på ca. 30x40cm.
Pensla på margarinet och strö över kanel och socker jämnt över degen.
Vik degen på mitten och skär ut ca. 1cm remsor.
Ta två remsor, snurra samman dessa och gör en knut.
Gör samma sak med resten av remsorna och lägg knutorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa under bakduk 20min, pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Gräddas mitt i ugnen i 250°C, ungefär 8min.
Låt svalna på galler med bakduk över.

Maränger

Detta behöver du
5 äggvitor
2½dl socker
1krm vinäger eller ättika (för stadga)

Gör så här
Vispa äggvitorna på ganska låg hastighet, häll i socker och vinäger/ättika och vispa ihop tills det går att vända skålen upp och ner och inget rinner. Klicka ut eller spritsa på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 100°C, låt marängerna vila på plåten under tiden ugnen värmer upp sig. Det är mindre risk att de spricker då. Sätt in de i ugnen i ca 1½ timme eller tills de lossna. Låt svalna på galler.
Dessa maränger är supergoda att krossa över din hemmagjorda glass!
Om ni undrar varför marängerna på bilden inte ser så fina ut så är det för att jag färgade dom (rosa, lila och blå) och sen var de inne lite för länge men så blir det när man har en liten buse, som för övrigt älskade glassen jag gjorde! ;)

Glass


♥Detta behöver du
5 äggulor
1dl socker
4dl grädde
1dl mjölk
1msk vaniljsocker

♥Gör så här

Vispa äggulor och socker poröst.
Vispa grädden och blanda samman med äggsmeten.
Häll i mjölk och vaniljsocker och rör om ordentligt.
Häll smeten i en form och sätt sedan i frysen.
Blanda runt glassen ungefär när en timme har gått.
Plockas fram tio minuter innan den ska serveras.
Tips!
Man kan även blanda i hackad choklad, daim, hallon, blåbär eller mandel m.m.!
Spara även all äggvita, det kan man göra maränger av! Recept kommer.

Gör egna rosor utan utstickare


Detta behöver du
Marsinpan/sugarpaste eller någon annan sort massa som du vill göra rosen i.
Karamellfärg eller pastafärg (om du vill färga massan)
Glas
Kavel (har du ingen så använd glaset)
Kniv

Gör så här
Knåda massan så den blir smidig och färga den om du vill.
Kavla ut massan och använd glaset till att trycka ut fyra runda cirklar.
Lägg cirklarna omlott, skär igenom alla på mitten med kniv och lägg den översta delen vid sidan av under tiden du arbetar med den andra.
Tryck ihop bitarna lite, rulla ihop och skär bort lite av botten.
Gör sedan likadant med den delen du lade undan.
Vips! Så har du gjort två fina rosor till din tårta, cupcake eller nåt annat gott!

bloglovin

Blogglistan Mat
RSS 2.0