Varm chokladfondant
50g margarin
2tsk kakaopulver, till formarna
50g mörk choklad (ca. 70% kakao)
1 ägg
1 äggula
1dl strösocker
1dl vetemjöl
Florsocker och vaniljglass
♥Gör så här
Smöra två stycken små (ca. 7cm i diameter) porslinsformar och bröa rikligt med kakao, skaka ur eventuellt överskott.
Smält choklad och margarin i en liten skål över en kastrull med varmt vatten, ta sedan av skålen och rör blandningen slät. Låt svalna i några minuter.
Vispa ägg och socker poröst, häll i chokladblandningen och rör om.
Sikta ner mjölet och rör om under tiden.
Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 160ºC, ca 15 min.
Stjälp upp och pudra florsocker över. Serveras varm tillsammans med vaniljglass.
Receptet kommer från Gordon Ramsays, The f-word. Dock har jag försvenskat det lite.
Åhh så gott det såg ut :)
mmmmmm wow va gott det ser ut!
ska definitivt provas! :D
tack för kommentaren, du är själv väldigt duktig. jag tycker att det är kul att kolla in din blogg. kramisar
sv: Tack så mycket!
Måste säga att dedär såg gott ut, mwaha :)
Ååååh.. Va gott det där ser ut.. ååååh :(
Ser mycket gott ut!
Måste prova dessa nån gång.
Hej!
Mycket bra recept, jag undrar om vi får använda dom här bilderna till ett projekt (:
Vi ska göra ett projekt om choklad!
Tack på förhand!
Ser väldigt gott ut och värt att prova vilket jag tänkte göra redan på fredag till efterrätt...Men frågan är då om du tror att man kan förberedea till den ska in i ugnen? För när man har gäster så vill man juh inte ställa sig o baka o fixa utan vill gärna ha allt förberett....
Men annars lär jag besöka denna blogg många gånger om =)