Födelsedagstårta

Fördelsedagstårta till Monica som jag gjorde för ett tag sedan, jag har inte hunnit lägga upp bilden förrens nu (förklara varför längre ner).
Tårtan är fylld med dumlefluff och vaniljkräm, spacklad med smörkrän och dekorerad i sugarpaste.
Hon ville ha lila och rosa blommor på en vit tårta och text. Den blev ganska enkel men hade två dagar på mig och kom inte hem från jobbet förrens klockan var 18.00, den levererades en onsdag. :) Den guldglansiga och stadiga tårtbrickan kommer från Siluett! :) De är mycket stadigare än de jag brukar köpa på konditoriet.

 

Jag vill först bara säga förlåt allihop som blir besvikna varje gång ni går in och upptäcker att jag inte uppdaterat men det är så att jag har ett heltidsjobb just nu och kommer hem vid sex på kvällen (om några veckor så kommer jag jobba till 20.15). Jag är glad över att jag har jobbet så man får en inkomst men det är tråkigt att jag inte hinner sitta så mycket vid datorn. Dels så sitter jag hela dagarna vid en dator på jobbet vilket gör att jag inte har lust att sitta vid en dator och sen vill jag gärna tillbringa min lilla tid med min son och sambo.

En annan stor nyhet, som också gjort att jag inte uppdaterat mycket är att jag är gravid :)
Jag är väldigt trött när jag kommer hem och det beror då inte bara på jobbet. Graviditeten har även gjort att jag har tappat lusten för en del smaker, även goda smaker tyvärr..
Hoppas ni har förståelse och jag hoppas verkligen att jag kommer kunna uppdatera oftare i framtiden, i höst så kommer jag ju vara mammaledig ;)

Är väldigt glad över er läsare som jag har och jag läser kommentarer när jag har tid och uppskattar er så otroligt mycket!


Siluett!

 

Allt detta fantastiska fick jag hem på posten för någon dag sedan!!
Allt kommer från Siluett, kolla vilka härliga färger det är på muffinsformarna! :)
Tusen tack Siluett!!!

Vilken av muffinsformarna tycker du är finast?
Själv tycker jag Miss Autumn (den längst till höger på första bilden).


Kolakarameller

Gjorde lite karameller, alla som älskar smaken av sirap borde gilla dessa ^^
Jag skakade även dom i lite florsocker. Min sambo tyckte om dom, jag uppskattade direkt inte dom.
(Receptet fanns med i min julkalender)

Ingredienser:
3dl strösocker
1½dl vispgrädde
1½dl ljus sirap

Sax
Matolja men neutralsmak (för att smörja redskap)
Två stekspadar i metall
Plasthandskar

Gör så här:
Olja en bakplåt eller en arbetsyta i metall eller marmor som klarar av höga temperaturer. Använder du bakplåt så lägg en fuktad kökshanssuk under för att den inte ska glida samt förstöra bordet.
Olja även alla redskap.
Blanda socker, grädde och sirap i kastrull och låt koka upp till 150ºC (tar cirka en kvart)
Häll över karamellmassan på plåten eller arbetsytan och låt den svalna lite, ta metallspadarna och vik in massans kanter mot mitten och fortsätt så tills den kallat så mycket så att du kan röra massan.
Olja in handskarna som du har på dig, ta upp massan och drag ut den och vik på mitten och drag ut igen, fortsätt så tills den börja ljusna och stelna något. Dela massan sen i två bitar och dra ut till en lång stäng och klipp av lagom stora bitar. Låt stelna på plåten, se bara till så att de inte klibbar ihop.

Fazer

Internet vill inte fungera här ibland vilket är väldigt jobbigt, då blir man glad när man upptäcker att det ligger ett paket i brevlådan med choklad från Fazer, de gör såå god mjölkchoklad tycker jag!
De skickade mig ett mejl för inte så längesen där de frågade om de fick skicka en överraskning, och det tackar man ju inte nej till! :)
Jag fick en tidning med en massa chokladiga nyheter, vit choklad (den vita chokladen använder jag alltid när jag gör cake pops), KarlFazer mjölkchoklad (som är överdrivet god enligt mig),
mörk choklad, 70% premium choklad och kakao! Tack så jättemycket för allt Fazer!
Var så sugen på att baka idag med lite av dessa ingredienser men upptäckte snabbt att vi inte hade några ägg hemma :(

bloglovin

Blogglistan Mat
RSS 2.0