Mozartkulor
Ingredienser:
250g mjuk nougat
250g mandelmassa
3dl florsocker
2msk vit sirap
200g mörk choklad
Gör så här:
Dela nougat i cirka trettio bitar.
Arbeta samman mandelmassa, florsocker och sirap, gärna i en matberedare.
Kavla ut massan och skär ut trettio bitar. Rulla in nougatkulorna i mandelmassan.
Smält chokladen i vattenbad eller micro.
Doppa kulorna i den smälta chokladen och låt stelna på smörpapper.
Förvara svalt.
Jag har inte hunnit testa receptet ännu men detta låter ju riktigt smarrigt, eller hur? :-)
250g mjuk nougat
250g mandelmassa
3dl florsocker
2msk vit sirap
200g mörk choklad
Gör så här:
Dela nougat i cirka trettio bitar.
Arbeta samman mandelmassa, florsocker och sirap, gärna i en matberedare.
Kavla ut massan och skär ut trettio bitar. Rulla in nougatkulorna i mandelmassan.
Smält chokladen i vattenbad eller micro.
Doppa kulorna i den smälta chokladen och låt stelna på smörpapper.
Förvara svalt.
Jag har inte hunnit testa receptet ännu men detta låter ju riktigt smarrigt, eller hur? :-)
Kommentarer
Postat av: Anonym
mm, gotti, gotti
Trackback