Sugarpaste

Detta är ett annat recept på sugarpaste som jag gjort idag. Det bästa med detta receptet är att alla ingredienser man använder håller länge, så man kan alltid ha ett lager med alla ingredienser hemma, dock innehåller detta recept gelatin så vegeterianer ska inte äta denna typ av sugarpaste.

♥Detta behöver du
1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker

Gör så här
Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
När gelatinet har löst sig helt i vattnet, lägg i oljan och sirapen.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
Blanda sedan för hand eller med en hushållsmaskin, ej elvisp.
När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men hellre för lite florsocker än för mycket.
Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas.
Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.

♥ Alla kommentarer
Postat av: Amanda

Nu har vinsten kommit! Tack snälla! ^^

2009-09-23 @ 16:21:46
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Pia

Dajmen såg UNDERBAR ut...mums!!

2009-09-23 @ 19:04:29
URL: http://www.teammelwin.se
Postat av: Matilda

charmig blogg:)

vill du få fler besökare gratis?? bli då medlem på http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=Maaatiiildaaan :)

2009-09-24 @ 03:36:14
URL: http://maaatiiildaaan.blogg.se/
Postat av: Jessica

kKikar in, såg din adress på FL

2009-09-24 @ 19:55:12
URL: http://metrobloggen.se/fitmom
Postat av: Madelene

Hej! Jag har en fråga om bakning nu efter att ha läst din blogg lite. Jag vill göra en tårta helt i choklad men med sugerpaste som överdrag. Tror du att det hade smakat bra eller hade det blivit för sött? Tack på förhand ! maila gärna svaret

2009-09-24 @ 23:54:36
Postat av: cecce

Tack för tipset!

Visste inte att man kunde göra sp själv.

Färgar man den med karamellfärg eller?

Hur mycket räcker satsen till?

Mvh C

2009-09-28 @ 10:09:46
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: Elin

Hejhej :)



Jag tycker din blogg är väldigt ''intressant'' att läsa, så är det okey om jag länkar till den på min blogg? :)

2009-10-13 @ 15:35:58
URL: http://arvidssoneliin.blogg.se/
Postat av: Alva

Hej :)

Gud vad mumsigt allt ser ut :).

Men det finns ju gelatin "blad", kan man använda det istället ocj isf hur många?

2009-10-13 @ 18:27:31
URL: http://alvaaandersson.devote.se
Postat av: Marija

Tänkte bara, hur mycket blir det av en sån här sats? Kanske är svårt att veta men hur mycket väger den, eller räcker den till att täcka en hel tårta? Och om man vill färga den använder man speciella färger för det va? Är jätte tacksam för svar :) kram

2009-10-23 @ 22:11:04
Postat av: Mimms

tänkte fråga om du har något bra tips där man kan köpa gelatinpulver eller om blad går lika bra att använda isf hur många ? Sedan undrar jag hur mycket sp:n räcker till , räcker det till mer än 1 tårta eller bör man göra en dubbel? Och går det bra att använda vanliga karamellfärg eller bör man ha någon speciell ? Tacksam för svar . Kram :)

2009-11-11 @ 20:31:01
URL: http://missmimms.blogg.se/
Postat av: Veronica Pietarinen

Hejsan,







Jag undrar hur länge en tårta med sockerpasta håller sig fräsch innan den blir för torr? Hur förvarar man den bäst tills den ska förtäras?







Tacksam för ett snabbt svar.................mvh Veronica

2010-03-08 @ 13:40:52
Postat av: Jessica

Tack för detta underbara recept. Det var första gången jag gjorde SP och blev jättenöjd med resultatet.

kram

2010-03-27 @ 16:26:20
URL: http://jajman.blogg.se/
Postat av: Charlotta

Hej, tycker du gör helt underbara tårtor, men jag undrar hur du färgar in blommorna som du dekorerar med. Den blå och rosa färgen , vart hittar man den?



2010-05-26 @ 17:54:41
Postat av: Ida

Hej!

Gjorde detta sp receptet i helgen o det blev kanon, men fick en del sp över, vet du om den går o frysa? O i så fall hur länge håller den sig i frysen o vilket sätt är bäst o tina den på? Tacksam för svar!

2010-06-13 @ 21:52:10
Postat av: Anna

Hej!

Jag undrar hur stor sats det blir av sp:n?

2010-07-12 @ 21:10:14
Postat av: Ulrika

Hej! Ska göra tårta till dop och bröllop och undrar hur mycket en sats räcker till? Kan man färga den med karamellfärg?



Tack för tipset för det är ganska dyrt att köpa färdig och det är roligare att ha gjort det själv.

2010-08-21 @ 21:57:21
Postat av: Anna Jürgensen

Hejsan.

Kan man använda gelatinblad istället och i så fall hur många?



Ska göra tre tårtor som alla är lika stora som en bakplåt, hur mycket sockerpasta ska jag ha till det?



Blir det för sött med sockerpasta då fyllningen i tårtan är dumlekolagrädde och citronkräm?



Hur färgar jag sockerpastan bäst?



Tacksam för svar.



Mvh: Anna

2010-09-20 @ 20:43:08
Postat av: Rebeka Nilsen

Hej. Så väldigt glad jag med för att jag hittat någon som har ett recept på Sugar Paste. Tack! Ska testa det redan imorgon. Men som som många andra här så undrar jag också hur man bäst färgsätter den.



Mvh Rebeka Nilsen

2010-09-21 @ 00:37:35
Postat av: Tess

gå in och kolla på formar och på færger

till sp på http://www.kakburken.se

2010-09-27 @ 12:58:06
URL: http://misstezz.blogg.se/
Postat av: Åsa K

Hej!

Gjorde sugarpasten i går och den var verkligen jättebra, känns bättre att göra egen och slippa alla konstiga ämnen som det är i köpt..

En fråga, spritsar du smörkräm på kanten på varje våning så att inte fyllningen kan tränga ut eller spacklar du bara utsidan av tårtan?

Mvh Åsa

2010-10-01 @ 10:22:03

Skriv precis vad du vill, här:
Ps. om du har någon fråga så lämna gärna din mejl så jag lättast kan svara dig.

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig!
Din Mejl: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Din kommentar:


bloglovin
Blogglistan Mat
RSS 2.0